Azi am făcut puțin spionaj în bucătărie,
în urma căruia m-am ales cu rețeta unei minunate ciorbe de perișoare,
așa cum se face la noi în casă...
Curățăm un morcov, o ceapă, o țelină mică, un păstîrnac, mic și el.
Adaugăm cîteva bucăți de ardei, ca în poza de mai jos.
Pentru perișoare măcinăm carnea de pui,
împreună cu jumătate din ceapa curățată mai devreme.
Adăugăm o mînă de orez, un ou, împreună cu verdețuri din abundență:
pătrunjel, țelină, puțin mărar, piper mănăstiresc și foarte puțină sare.
Amestecăm compoziția și o lăsăm deoparte...
Pentru zamă tăiem mărunt legumele,
păstîrnacul se lasă bucată mare, doar despicat în patru...
Punem legumele într-o oală și adăugăm puțin ulei...
Le călim cîteva secunde...
Adăugăm apa, ca în pozele de mai jos...
Trîntim puțină făină într-o farfurie...
Formăm perișoarele, le dăm prin făină după care le aruncăm direct în oală.
E important ca perișoarele să fie grăsune!
Punem ciorba la fiert. O fierbem 10 minute în oala sub presiune...
Între timp, pregătim următorul amestec,
cu care dregem ciorba după ce fierbe:
un ou,
puțină făină,
puțin suc de lămîie,
și verdeată din belșug: pătrunjel, țelină, mărar.
plus leuștean din abundență,
iar la final mai trîntim vreo trei linguri de iaurt gras, sau smîntînă...
Și amestecăm bine...
La ciorba fiartă mai adăugăm apă fierbinte, dacă este nevoie...
Dregem ciorba ca în pozele de mai jos...
Amestecăm bine, și potrivim de sare și acreală după gust...
Atîta tot...
No comments:
Post a Comment